Bedjare och gräsrotsväckelse

Bön vid Smygehuk. Mats Kempe i förgrunden och jag i vit keps till vänster. Bild: Mats Kempe.

Jag har fastnat för namnet gräsrotsväckelse för det jag tror händer i Sverige i dag. Överallt möter jag små, mycket varma och längtande grupper av bedjare. Visst finns det stora böneinitiativ som jag på intet vis vill reducera, men jag tror att gräsrotsrörelsen är helt avgörande för det som ska ske framöver.

För över tjugofem år sedan fick Birger Skoglund höra en profetisk hälsning på klingande svenska från en arabisk man som inte på något vis behärskade vårt språk, därav lätt att se att det var ett rent profetiskt tilltal. En väckelse från syd till nord och från väst till öst i vårt land. Från Smygehuk till Treriksröset och från Göteborg till Stockholm. Inte i framtiden utan nu pågående, detta sagt för tjugofem år sedan. Hur kan det stämma?

Kan det vara så att det pågår en underström av bön som redan raserat murar och som är källan till det som ska ske när Herrens tid är inne och denna underström var det som profetian handlade om. Själv kallades jag ut i bönetjänst på ett tydligt och omskakande sätt år 1994, för snart trettio år sedan och jag har mött fler som runt den tiden kallades ut i bönetjänst.

Jag kom tidigt att ha böneplatser på Smygehuk och vid Nimbus på Öckerö, i linje med profetians budskap. Under ett bönetillfälle fick jag en glimt om kommande böneinitiativ på Smygehuk och skrev om detta på min blogg. Numera är det bön på Smygehuk varje lördag klockan 14. Lena och Mats Kempe från Frälsningsarmén i Trelleborg har tagit detta initiativ. Ibland är jag på plats. Själv startar jag upp Böneplats Sjöstaden som representerar den östra punkten i profetian.

På ytan verkar nationen helt blivit en sekulär nation, även många kristna sammanhang verkar vilja anpassa sig till tidsandan. En längtan efter andliga dimensioner kan dock iakttas. Samhället har fått problem och vi sörjer över dessa. Många känner inte igen sitt land. Ett land som vänder Gud ryggen får problem, men Guds kärlek är större än vår ondska och han söker oss för att leda oss till omvändelse. Det är här gräsrotsbedjarna kommer in för de representerar Guds önskan och hans plan för oss alla.

Kanske är det en stor svårighet, rentav katastrof, som kommer att utlösa strömmen av omvändelse i vårt land. Underströmmen finns redan på plats.

I nästa inlägg ska jag berätta om en upplevelse under bön som handlar om gräsrots-bedjarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *